E310 Stand-Alone Pocket Sized SDR

Announcing the USRP™ E310 - A stand-alone Software-Defined Radio that provides 2x2 MIMO support covering 70MHz to 6GHz. Powerful, affordable and compact.
e310
Learn More

USRP X-series: A New Standard in SDR

Announcing the USRP ™ X300 and X310 – the latest high-performance SDR platform with two 120 MHz RF daughterboard slots, a Kintex-7 FPGA, and multiple high-speed host interfaces.
Learn More »

Discover SDR with Affordable USRP Solutions with B200 and B210

Learn the power of affordable SDR with the first fully integrated, single board, Universal Software Radio Peripheral platforms with continuous frequency coverage from 70 MHz –6 GHz.
Learn More »

Enkele nieuwsberichten

Laatste informatie in het engels
Indien u informatie niet kunt vinden op deze site, probeer dan ook even de engelstalige versie.
Soms is informatie hier eerder beschikbaar, met name in de prijslijst.
Klik onder Talen in het linkermenu op Engels.

Nieuw breedband dochterbord SBX
Er is weer een nieuw dochterbord: de SBX.
Dit dochterbord is een Transceiver (zenden en ontvangen) en heeft een frequentiebereik van 400 Mhz tot 4400 Mhz.

Prijzen verlaagd
Wij hebben onze prijzen aanzienlijk verlaagd.

Over ons

Olifantasia

Olifantasia levert USRP's in Europa en OpenBTS Desktop testing kits, 52 Mhz clocktamers en RF accessoires wereldwijd.

Op deze website kunt u ook links vinden naar meer informatie, nederlandstalige presentaties, en informatie over de benodigde hardware (de USRP) en hoe hier aan te komen.

Diensten

Olifantasia levert ook diensten op het gebied van GnuRadio, Software Defined Radio, FPGA ontwerp, software ontwikkeling en hardware/electronica, ontwerp en realisatie. Daarnaast is het mogelijk bij Olifantasia USRP's en aanverwanten af te nemen.

USRP prijzen en eigenschappen

Gnuradio, software defined radio voor iedereen!!

Met gnuradio koop je geen nieuwe radio-set, je bouwt hem niet, maar je schrijft of download hem (programmeert hem)

door Martin Dudok van Heel

Alles wat met zenden en ontvangen te maken heeft, is in feite signaalverwerking. Door het combineren van electronica componenten kun je de meest complexe zenders en ontvangers bouwen. Het grote nadeel, voor ieder nieuwe frequentie en ieder type modulatie moet je een nieuwe bouwen/kopen. Het idee achter "software defined radio" is dat je zo dicht bij de antenne als mogelijk het signaal digitaliseert en alle bewerkingen (frequentie translatie, modulatie (analoog of digitaal), filteren) met een computer doet.

Dit concept wordt al veel toegepast in apparatuur zoals GSMs. Het werkt prima, maar de chip specificaties en de software (firmware) worden angstvallig geheim gehouden. Het bijzondere van Gnuradio is dat dit een opensource project is. Hier doen we software defined radio met een gewone standaard computer. De signaalverwerkingscomponenten zijn open source en iedereen kan ze gebruiken, aanpassen, toevoegen. Hierdoor kan ik met mijn huidige set zowel stereo FM, smalband FM, TV, packet-radio, ssb verzenden/ontvangen als radar en radio astronomie doen.

Lezingen, presentaties en demonstraties

Op verzoek geef ik lezingen, presentaties en demonstraties van GnuRadio, de USRP en Software Defined Radio.

Lezing van Pascal Schiks en mij over SDR bij Elektorlive 2009 ElektorLive_v1.7martin.pdf

Op zaterdag 13 oktober 2008 heb ik bij de NLLGG in Utrecht een presentatie gegeven over Gnuradio, Software Defined Radio en de USRP.

presentatie: "Gnuradio, software defined radio voor iedereen."; NLLGG 13 oktober 2008, Utrecht, Software Freedom Day 2008

Op zaterdag 6 oktober 2007 heb ik bij de NLLGG in Utrecht een presentatie gegeven over Gnuradio, Software Defined Radio en de USRP.
Dit was in het kader van Software Freedom Day 2007. lezingen op SFD2007.

presentatie: "Gnuradio, software defined radio voor iedereen."; NLLGG 6 oktober 2007, Utrecht, Software Freedom Day 2007

Op woensdag 16 maart 2006 heb ik een lezing over GnuRadio gegeven voor radioamateurs in Limburg. deze was georganiseerd door een samenwerkingsverband van Veron en VRZA.

presentatie: "GnuRadio, voor iedereen"; in het Weverke op 16 maart 2006 te Schimmert.De USRP

De USRP (Universal Software Radio Peripheral) is de meest gebruikte component om in combinatie met GnuRadio aan Software Defined Radio te kunnen doen.

De Universal Software Radio Peripheral, ofwel USRP is door de opensource gemeenschap ontwikkeld om met behulp van een standaard computer als breedband software radio te kunnen functioneren. In essentie functioneerd de USRP als een digitale baseband en middenfrequent sectie van een radio communicatie systeem.

Het basisidee achter de USRP is dat alle golfvorm specifieke signaalverwerking, zoals modulatie en demodulatie, op de processor van de host-computer wordt uitgevoerd. Alle generieke snelle operaties, zoals digitale up- en downconversie, decimeren en interpoleren, wordt gedaan op de FPGA in de USRP.

De meerwaarde van de USRP is dat het veel verschillende systemen mogelijk maakt, voor een beperkt budget en met minimale moeite. Een grote groep gebruikers en ontwikkelaars heeft bijgedragen aan de uitgebreide code base. Ook zijn er al vele praktische voorbeelden en toepassingen voor de hardware en software gemaakt en vrij beschikbaar gesteld. De krachtige combinatie van flexibele hardware, open-source software en een gemeenschap van ervaren gebruikers maken het een ideaal platform voor software radio ontwikkeling.

Bestellen

Olifantasia is een officiele USRP leverancier in europa.

Op verzoek kan ik ook speciale versies van de USRP leveren, die meer kunnen dan de standaard USRP. Ook kan ik in opdracht speciale firmwareversies ontwikkelen.

Bestellen kan gewoon via email.

Zie volgende link voor USRP prijzen en eigenschappen

ContactU kunt via email of telefoon kontakt opnemen voor vragen over en bestellingen van de USRP. Ook vragen over GnuRadio zijn welkom.Het is ook mogelijk de USRP rechtstreeks bij de fabrikant te bestellen (Ettus Research op ettus.com).
Houdt er dan echter wel rekening mee dat er bij aflevering nog een flinke invoerheffing en BTW moet worden betaald (dit moet meestal contant aan de deur betaald worden). De verzendkosten vanuit de Verenigde Staten zijn ook relatief hoog als u er slechts één besteld.

Lijst met links naar meer GnuRadio Software Defined Radio en USRP informatie

About us, Olifantasia

Olifantasia levert consultancy- en ontwikkeldiensten op het gebied van GnuRadio, Software Defined Radio, FPGA ontwerp, software ontwikkeling en hardware/electronica, ontwerp en realisatie. Ook is het mogelijk bij Olifantasia USRP's en aanverwanten af te nemen.

GnuRadio Nederland

GnuRadio Nederland

Er is een nieuwe website voor nederlandstalige GnuRadio en USRP gebruikers.
http://www.gnuradio.nl/cms/nl

Je kunt hier onder andere een nederlandstalig gebruikersforum en GnuRadio voorbeeld scripts en applicaties met uitleg en feedback vinden.

Olifantasia

Je kunt hier links vinden naar meer informatie, nederlandstalige presentaties, en informatie over de benodigde hardware (de USRP) en hoe je hier aan kunt komen.

Inhoud syndiceren